Verkoop onroerend goed Spanje TummersInvest Service

Overweegt u om op professionele wijze uw onroerende zaak in Spanje te verkopen? Met Tummers Invest heeft u de juiste partner aan uw zijde.

Na bezichtiging van uw woning informeren wij u over de reële marktwaarde van uw woning.
Wij fotograferen uw woning en plaatsen een expositie in ons kantoor en op diverse internetpagina's. Onze goed gestructureerde webpagina is met succes toegevoegd aan alle grote zoekmachines.
Uw huis verschijnt ook op deze pagina's. Ook plaatsen wij regelmatig advertenties in buitenlandse kranten en tijdschriften.

Door een goede samenwerking met andere makelaars en partnerkantoren in diverse landen kunnen wij uw object efficiënt promoten.

Wanneer uw woning succesvol door ons kantoor is verkocht, regelen wij alles voor u: De benodigde papieren, het opmaken van contracten met advocaat/notaris, het vervangen van elektra, water en gas, telefoon etc. en uiteraard de betaling van de afgesproken koop prijs voor u.

Kosten voor de verkoop van uw eigendom in Spanje:

Als u van plan bent uw woning in Spanje te verkopen, moet u er rekening mee houden dat de verkoper in dit proces ook met enkele kosten te maken krijgt.
Hieronder geven wij u namens de verkoper een overzicht van de kosten .
Tummers Invest maakt tijdens een persoonlijk gesprek graag een volledige berekening voor u, zodat u na de verkoop van uw woning niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vermogenswinstbelasting

Als u uw woning met winst verkoopt, moet u in Spanje vermogenswinstbelasting betalen. Deze belasting heet officieel Impuesto sobre Incremento the Patrimonio de la Venta de un bien Inmeuble. Bij deze belasting is het van belang of u ingezetene of niet-ingezetene bent. In sommige gevallen bent u vrijgesteld van deze belasting.

Hoe wordt de vermogenswinstbelasting berekend?

De winst is het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs waarvoor u het onroerend goed heeft gekocht. Deze prijs zal worden gecorrigeerd door enkele inflatieaanpassingen. Deze correctie vindt plaats via officiële tabellen van de Spaanse overheid. Van het resterende bedrag kunt u diverse kosten aftrekken, zoals: eventuele advocaat- en makelaarskosten en de kosten van verbouw of renovatie.

Vermogenswinstbelasting voor inwoners.

21% op het bedrag tussen € 0 en € 6.000
25% over het bedrag tussen € 6.000 en € 24.000
27% over het bedrag boven € 24.000,-

De belasting wordt in rekening gebracht bij de inkomstenbelasting. U moet de belasting betalen over het jaar waarin de woning wordt verkocht.

Vermogenswinstbelasting voor niet-ingezetenen.

Niet-ingezetenen betalen 21% belasting over de winst op de verkoop.

Aangezien de Spaanse huizenmarkt inmiddels is ingestort, zullen momenteel minder mensen winst maken op de verkoop van hun woning. Indien u in aanmerking komt voor teruggaaf van teveel betaalde vermogenswinstbelasting dan heeft u na overdracht van de woning 3 maanden de tijd om een aanvraag in te dienen bij de plaatselijke belastingdienst (Delegación de Hacienda). Via het zogenaamde 210-formulier kunt u de terugbetaling aanvragen.

De Spaanse belasting zal het teveel betaalde terugbetalen in het volgende belastingjaar. Als niet-ingezetene dient u een Spaanse advocaat of een Spaanse ingezetene aan te wijzen als fiscaal vertegenwoordiger.

Vrijstelling van vermogenswinstbelasting.

In de volgende gevallen hoeft u geen vermogenswinstbelasting te betalen:

1. Als u de opbrengst van de verkoop gebruikt voor het kopen van een nieuw huis in Spanje. Voorwaarde is dat u minimaal drie jaar aaneengesloten in uw huidige woning woont, bewoner bent en dat uw nieuwe woning uw hoofdverblijf is.

2. Als u bewoner bent, ouder dan 65 jaar en minimaal drie jaar aaneengesloten in uw huidige woning woont.

Plus Valia

De Plusvalia, letterlijk ‘meerwaarde’, is een gemeentebelasting die wordt geheven bij de verkoop van een woning. Het wordt berekend op basis van de kadastrale waarde van het onroerend goed (Valor Catastral) en op basis van het aantal jaren dat het onroerend goed in uw bezit is. In de hoogtijdagen van de Spaanse huizenmarkt was de Valor Catastral doorgaans aanzienlijk lager dan de marktwaarde van het huis. Na het uiteenspatten van de Spaanse vastgoedzeepbel is de Valor Catastral vaak hoger dan de marktwaarde.

De Plusvalia is eigenlijk een belasting over de waarde van de grond waarop het huis staat. De gemeente zegt dat de grond in waarde is gestegen, omdat er door de jaren heen allerlei infrastructurele verbeteringen in het gebied zijn doorgevoerd. Denk hierbij aan het onderhoud van bestaande wegen of het aanleggen van nieuwe wegen, aanleg en onderhoud van de riolering, straatverlichting etc.

Het bedrag dat u aan Plusvalia moet betalen, is dus afhankelijk van de Valor Catastral en de periode waarin u de woning heeft gehad: hoe langer de periode, hoe hoger het belastingbedrag. Het bedrag kan behoorlijk oplopen. Het is daarom verstandig om uw makelaar of advocaat vooraf te vragen hoeveel u aan Plusvalia moet betalen. Hiervoor kunnen zij terecht op het gemeentehuis. Bij het gemeentehuis kunnen ze precies berekenen hoeveel Plusvalia je moet betalen. Dit doen zij door gebruik te maken van de geregistreerde waarde in het kadaster. Nu de woningmarkt is ingestort, kun je in overleg met de gemeente tot een zo laag mogelijke waarde komen.

Bij het opstellen van het contract kun je afspreken wie de Plusvalia betaalt, de koper of de verkoper. Vroeger, toen de Spaanse huizenmarkt nog floreerde, werd dit meestal betaald door de koper. Tegenwoordig zijn de rollen echter omgedraaid en betaalt de verkoper de Plusvalia.

De Plusvalia dient binnen 30 dagen na de verkoop van de woning betaald te worden. U kunt betalen op het gemeentehuis. Ook kan de koper eisen dat de Plusvalia in mindering wordt gebracht op de verkoopprijs. Dit om te voorkomen dat de verkoper vertrekt zonder te betalen. In dit geval zou de koper de Plusvalia moeten betalen. Voor de koper is het geruststellend om te weten dat hij niet voor de Plusvalia heeft betaald.

Kosten

De kosten voor het aanvragen en verkrijgen van een CEE zijn afhankelijk van de grootte van het te verkopen onroerend goed en bedragen normaal gesproken tussen de 150 en 300 euro. Tummers Invest heeft goede contacten met diverse architecten die bevoegd zijn een CEE af te geven.

Certificaat van energie-efficiëntie

Het “certificado de eficiencia energiek” ook wel CEE genoemd, is niets minder dan een energiecertificaat dat aangeeft of een huis energiezuinig is of niet. Het bewuste certificaat geeft aan of een woning wel of niet efficiënt is en wordt gemarkeerd met letters van A wat maximale efficiëntie betekent tot G wat niet efficiënt betekent. Deze certificaten zijn vereist voor woningen gebouwd vóór 2007.

Controleer

Bij de audit wordt gekeken naar het energieverbruik in de woning en op welke manieren dit wordt verminderd of aangepast kan worden. Als u een certificaat krijgt, is deze maximaal tien jaar geldig. Voor het opstellen van een CEE moet een professional worden gezocht.

Geen certificaat, geen verkoop/lease

Als u na 1 juni 2014 een woning wilt verkopen of verhuren, moet de eigenaar over een certificaat beschikken. Als de woning zonder dit certificaat wordt verkocht, kan de eigenaar een boete krijgen van maximaal 6.000 euro. Naast het feit dat deze attesten bij verkoop of verhuur van een woning moeten worden voorgelegd, dienen deze attesten te worden voorgelegd aan de bevoegde autoriteiten in de provincie waar de woning staat.

Kosten

De kosten voor het aanvragen en verkrijgen van een CEE zijn afhankelijk van de grootte van het te verkopen onroerend goed en bedragen normaal gesproken tussen de 150 en 300 euro. Tummers Invest heeft goede contacten met diverse architecten die bevoegd zijn een CEE af te geven.

Cédula de Habitabilidad (certificaat van bezetting)

De licentie voor eerste bewoning, in het Spaans “licencia de primera ocupación” genoemd of in sommige delen van Spanje “cédula the habitabilidad” is een administratieve licentie uitgegeven door de gemeente waar de woning zich bevindt, en is een toestemming voor de eigenaar om het huis legaal te betrekken.

Bij de aankoop van uw woning heeft u waarschijnlijk deze verklaring ontvangen, met de nadruk op waarschijnlijk, omdat er in de beginjaren niet zo goed naar gekeken werd.

De “cédula the habitabilidad” mag op de verkoopdatum niet ouder zijn dan 5 jaar.
Echter, indien deze datum reeds overschreden is, of indien u niet in het bezit bent van een “cédula the habitabilidad”, het moet nog steeds door de verkoper worden aangevraagd.
Om een “cédula the habitabilidad” aan te vragen, moet een professional worden ingeschakeld, in dit geval een competente architect.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de gemeente waarin het onroerend goed gelegen is en de grootte van het te verkopen onroerend goed.
Tummers Invest heeft goede contacten met diverse architecten die gekwalificeerd zijn om een “Cédula the habitabilidad” aan te vragen
De kosten voor deze aanvraag variëren normaal gesproken tussen de 200 en 400 euro

Provisie voor de makelaar

Het is in Spanje niet ongebruikelijk om uw woning bij verschillende makelaars tegelijk te koop aan te bieden. als u goede afspraken maakt met de diverse makelaars over de verkoop hoeft dit geen probleem te zijn en kan dit de verkoopkansen aanzienlijk vergroten.

De praktijk leert echter dat makelaars niet altijd met dezelfde tarieven werken, waardoor uw woning bij verschillende aanbieders tegen verschillende prijzen op de markt komt.
In dit geval zal het een negatief effect hebben op de verkoop van uw eigendom.

Tummers Invest werkt altijd op basis van “No Cure - No Pay”, dit betekent dat u niets van ons bezit als wij uw woning niet binnen de afgesproken termijn verkopen of de woning door uzelf of een andere makelaar wordt verkocht..< /p>

In een persoonlijk gesprek leggen wij u graag onze verkoopmethoden en onze tarieven uit.

Over jou

Over uw eigendom

Responsable del tratamiento: Tummers Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we laten je de meest spectaculaire eigendommen zien en de gepersonaliseerde diensten die we je bieden.

Responsable del tratamiento: Tummers Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.


TummersInvest informeert u Het meest interessante nieuws over de luxe vastgoedsector aan de Costa Blanca.

Hier krijgt u toegang tot de meest actuele informatie over de markt, de meest exclusieve woningen, de meest innovatieve activiteiten en de meest nuttige tips om uw droom om aan de Costa Blanca te wonen waar te maken met TummersInvest.

Bekijk het laatste nieuws
WhatsApp