Aankoop onroerend goed Spanje TummersInvest Service

01 Voorbereiding in eigen land

Een grote keuze aan “eigen” woningen in Spanje en de samenwerking met diverse andere gerespecteerde makelaars maakt het voor ons mogelijk om u altijd een ruim aanbod aan woningen aan te bieden in de prijsklasse en regio van uw keuze.

Al in uw eigen land kunnen wij u informeren en adviseren over alle aspecten die komen kijken bij de aankoop van een “tweede” woning in Spanje. Door middel van moderne mediatechnieken en de uitgebreide informatie op onze webpagina kunt u goed voorbereid aan uw reis beginnen.

U kunt ons ook bereiken via telefoon, Facebook, e-mail of via de chatbox op onze website.
We hebben ook partnerkantoren in verschillende landen die u kunnen informeren over de aankoop van een woning in Spanje.

Een goede communicatie tussen u en de makelaar in Spanje is tijdens de voorbereidingen aan huis van groot belang.
Tummers Invest informeert u graag vooraf over het gehele aankooptraject, de bijkomende kosten, het Spaanse belastingstelsel en antwoorden al uw vragen zodat u goed voorbereid aan uw bezichtigingsreis naar Spanje kunt beginnen.

Als u wilt, kunnen we u ook per e-mail een selectie van woningen sturen die aan uw eisen voldoen en binnen uw budget vallen.

Door goede communicatie en persoonlijk contact met de klant krijgen wij een goed beeld van wat u precies zoekt en tijdens uw bezoek aan Spanje laten wij u alleen woningen zien die voor u echt interessant zijn.

Bij ons heeft u tevens de mogelijkheid om via een live videoverbinding de woningen van uw keuze te bezichtigen.
Wij gaan dan voor u op pad en wanneer wij bij de woningen van uw keuze aankomen, maken wij live contact met u en geven u een rondleiding langs het object van uw keuze. Uiteraard kunt u tijdens deze videotour al uw vragen stellen zodat u een goede indruk krijgt van de verschillende woningen.

02 Bezichtigingen

Na een goede voorbereiding en een voorselectie van de ontvangen eigendommen is nu de tijd aangebroken om daadwerkelijk naar Spanje af te reizen om enkele objecten te bezichtigen.

Uiteraard kunt u dit geheel zelf regelen maar ook bij de organisatie van deze reis en het boeken van een hotel of appartement tijdens uw verblijf in Spanje kan Tummers Invest u bijstaan. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje “Inspectiereizen” op onze website.
Het gehele tourprogramma wordt in nauw overleg met u samengesteld.
Dit kan al vooraf of bij aankomst in Spanje waar wij bespreken uw wensen nogmaals met u in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor.

Gedurende de gehele bezichtigingsreis kunt u rekenen op een persoonlijke één-op-één service, waarbij naast het bezoeken van de diverse objecten en de omgeving waarin deze objecten zich bevinden, er ook voldoende tijd is voor een drankje en een hapje.

Bezichtigingen bij Tummers Invest gebeuren nooit in groepsverband
Wij behandelen het liefst slechts één klant tegelijk, waardoor we voldoende tijd voor onze klanten kunnen vrijmaken en te allen tijde discretie over persoonlijke en financiële zaken kunnen garanderen.

Hierdoor hebben wij voldoende tijd om zonder enige tijdsdruk de objecten te bezoeken en al uw vragen over de verschillende objecten te beantwoorden.

Door goed te luisteren naar de opmerkingen van onze klanten tijdens de bezichtigingen kan het voorkomen dat wij gedurende de dag het programma iets aanpassen en met uw goedkeuring eventueel andere objecten gaan bekijken waarvan wij denken dat deze ook interessant kunnen zijn u.
Ten slotte zullen we er alles aan doen om de geschikte woning voor u te vinden.

Bij ons heeft u tevens de mogelijkheid om via een live videoverbinding de woningen van uw keuze te bezichtigen.
Wij gaan dan voor u op pad en wanneer wij bij de woningen van uw keuze aankomen, maken wij live contact met u en geven u een rondleiding langs het object van uw keuze. Uiteraard kunt u tijdens deze videotour al uw vragen stellen zodat u een goede indruk krijgt van de verschillende woningen.

03 Aankoopprocedure

Indien na inspectie en onderhandeling een geschikt object in Spanje is gevonden, worden de volgende stappen ondernomen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de aankoop van een bestaande woning of een woning in een nieuwbouwproject.

Voor wederverkoopwoningen geldt het volgende:

1. Op het kantoor van Tummers Invest tekent u een reserveringscontract voor deze woning.
Dit gaat gepaard met een symbolische storting van 3.000 euro.
Op dat moment halen wij het pand uit de markt.

2. Ongeveer 1 week na reservering en nadat Tummers Invest in samenwerking met een advocaat de gehele woning heeft belegd en er geen problemen of schulden zijn met deze woning ontvangt u per e-mail of per post de daadwerkelijke koopovereenkomst welke door u en door de verkoper.
In deze overeenkomst staat ook de datum van oplevering etc.
Indien wij tijdens deze periode van ongeveer 1 week constateren dat er sprake is van “problemen” of schulden in de aan te kopen woning, wordt de overeenkomst ontbonden en restitueert Tummers Invest de betaalde reserveringskosten van 3.000 euro direct aan de koper.
Indien echter alles in orde is en u het contract getekend heeft, gaat dit gepaard met een grotere 2e aanbetaling van 10% van de totale koopprijs.

De rest van de betalingen vindt plaats op de dag van de definitieve oplevering bij de notaris, wanneer u daadwerkelijk de nieuwe eigenaar van de woning wordt.

Ondertussen regelen wij tijdens deze procedure samen met u de aanvraag van uw NIE-nummer. (Número de Identificación de Extranjero) Dit is hetzelfde als het burgerservicenummer in uw eigen land.

Samen met u openen wij ook een Spaanse bankrekening waarop u later in de hele procedure het resterende bedrag voor de aankoop van uw woning in Spanje moet overmaken.
Bij een hypotheek regelen wij de aanvragen en onderhouden wij tijdens uw afwezigheid de contacten met de bank.

Indien het niet mogelijk is om daadwerkelijk in Spanje aanwezig te zijn, zal alle ondertekening van de contracten per e-mail gebeuren.

Op nieuwbouwwoningen geldt het volgende:

In principe is de gehele procedure bij een nieuwbouwwoning precies hetzelfde als bij een gebruikte woning, met het verschil dat de betalingsvoorwaarden afhankelijk zijn van de betreffende bouwer en de betalingen altijd rechtstreeks aan de bouwer plaatsvinden.

Betalingen aan de bouwer gaan altijd gefaseerd, afhankelijk van hoe ver de bouw van uw nieuwbouwwoning is gevorderd en mogen pas worden gedaan na verificatie door ons en na bevestiging van uw advocaat in Spanje.

Gedurende het gehele bouwproces zullen wij u regelmatig informeren over de voortgang en u regelmatig foto's en video's sturen van uw nieuwe woning in Spanje.

04 Kosten verbonden aan de aankoop van uw woning in Spanje

Als u graag een woning in Spanje wilt kopen, moet u er rekening mee houden dat de koper naast de koopsom ook nog wat extra kosten moet betalen.

De extra kosten voor het kopen van een huis in Spanje, die normaal gesproken tussen de 12 en 14% van de aankoopprijs liggen, kunnen worden verdeeld in:

10% overdrachtsbelasting

Registratiekosten in het Spaanse register (registro de la propiedad)

Deze kosten bedragen ongeveer 0,3% tot 0,7% van de aankoopprijs.

Notariskosten

Deze kosten zijn afhankelijk van de waarde van het te kopen huis, maar liggen doorgaans tussen de 1% en 2% van de aankoopprijs.

Advocatenkosten

Als u voor de aankoop van een woning in Spanje gebruik wilt maken van de diensten van een onafhankelijke advocaat om u tijdens het gehele aankoopproces te begeleiden, dient u deze kosten ook mee te nemen in de berekening van de totaalprijs.
De tarieven van de verschillende advocatenkantoren zijn behoorlijk verschillend, maar in totaal bedragen ze tussen de 1% en 1,5% van de aankoopprijs.

Hypotheekkosten

Indien de aankoop van uw woning in Spanje gedeeltelijk wordt gefinancierd met een Spaanse hypotheek, dient er een aparte notariële akte te worden opgemaakt die in het Spaanse register wordt vermeld.
De openingsbankkosten van de Spaanse hypotheek bedragen tussen de 1% en 1,5% van het hypotheekbedrag.
De notaris en registratie en het opmaken van alle benodigde juridische papieren bedragen ongeveer 2,5% van het hypotheekbedrag.

Bemiddelingskosten

De kosten van de makelaar worden in Spanje altijd betaald door de verkoper.
Als koper hoef je hier niet mee te rekenen.

“Het is essentieel om deze kosten in uw budget op te nemen en goed geïnformeerd te zijn over het aankoopproces voordat u onroerend goed in Spanje koopt. Tummers Invest helpt u hier graag bij en begeleidt u bij elke stap van de procedure.”

Ontdek wat we voor jou kunnen doen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we laten je de meest spectaculaire eigendommen zien en de gepersonaliseerde diensten die we je bieden.

Responsable del tratamiento: Tummers Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.


TummersInvest informeert u Het meest interessante nieuws over de luxe vastgoedsector aan de Costa Blanca.

Hier krijgt u toegang tot de meest actuele informatie over de markt, de meest exclusieve woningen, de meest innovatieve activiteiten en de meest nuttige tips om uw droom om aan de Costa Blanca te wonen waar te maken met TummersInvest.

Bekijk het laatste nieuws
WhatsApp