Sleutelbeheer, Woningbeheer en Verhuurservice TummersInvest Service

Naast de aankoop en/of verkoop van uw “tweede” verblijf in Spanje biedt ons kantoor tevens een complete service met betrekking tot het volledige beheer van uw woning, zodat U zich ook gerust kunt voelen wanneer U niet in Spanje bent.

Dit kan variëren van het verzekerd opbewaren van de sleutels van Uw Spaanse woning, tot aan het volledige beheer met periodieke controles en/of de verhuur van Uw woning in Spanje.

Hieronder zullen wij U in het kort enige informatie geven omtrent de diverse mogelijkheden waarmee wij U van dienst kunnen zijn:

Sleutelbeheer (Key-holding)

Als u niet het hele jaar door in Spanje verblijft, is het goed om te weten dat er een professioneel kantoor aanwezig is waar de sleutels van uw Spaanse woning veilig opgeborgen zijn zodat, om welke reden dan ook, altijd toegang tot uw woning kan worden verleend .
Uw sleutels worden in een beveiligde omgeving bewaard en op geautoriseerde, schriftelijke instructies stellen wij ze beschikbaar aan eigenaren, bezoekende gasten of andere partijen. (dit onder toezicht van ons kantoor).
Indien gewenst of noodzakelijk (bijvoorbeeld bij een calamiteit) vindt het betreden van uw woning altijd plaats onder toezicht van één van onze medewerkers.

Prijs per jaar 59, — Euro (exclusief 21% IVA) **

** Indien op verzoek van de eigenaren een persoonlijk bezoek aan de woning door één van onze medewerkers gewenst is, wordt een extra vergoeding van € 20,- (exclusief IVA) per bezoek in rekening gebracht.
Indien deze bezoeken plaatsvinden tussen 22.00 uur en 08.00 uur bedragen de kosten € 40,- (exclusief 21% IVA) per bezoek.
Indien de bezoeken een langere tijd duren, wordt vanaf het eerste bezoek een vergoeding van 20 euro (exclusief 21% IVA) per uur in rekening gebracht uur

Woningbeheer (Property-management)

Wanneer U helemaal ontzorgd wil worden en er zeker van wil zijn dat Uw huis in Spanje ook tijdens Uw afwezigheid regelmatig gecontroleerd wordt door ons bieden wij U de mogelijkheid uit verschillende opties.

Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden hebben we een 3-tal verschillende pakketten voor U samengesteld waardoor U voor U zelf kunt bepalen wat voor U het beste aansluit bij Uw persoonlijke wensen.

Standaard Pakket I

- Sleutelbeheer onder de condities zoals hierboven omschreven.
- Maandelijkse inspectie van uw woning en eventuele extra inspectie na storm of heftige regenval.
- Controle of alle nutsvoorzieningen naar behoren functioneren (stroom, water, gas)
- Doorspoelen van alle toiletten, kranen en douches om uitdroging en eventuele stankoverlast te voorkomen.
- Controleren van de verlichting en vervangen van lampen indien noodzakelijk.
- Ventileren van de gehele woning en controleren op eventuele vochtvorming.
- Controle op aanwezigheid van insecten of ander ongedierte.
- Testen van alle elektrische apparatuur.
- Controle van rolluiken, sloten en eventuele grills.
- Controle en leegmaken van de brievenbus, waarbij de aanwezige post in de woning wordt gedeponeerd. Belangrijke post wordt na goedkeuring van de eigenaar door ons geopend en aan de eigenaar doorgestuurd.
- Direct telefonisch contact met eigenaren bij belangrijke zaken of voorvallen.
- Maandelijks emailcontact met bevindingen van de controle.

Prijs per jaar 399,— Euro (exclusief 21 % IVA)***

Comfort Pakket II

- Alle services zoals omschreven in pakket I (Standaard), waarbij de controles van de woning 2 x per maand plaats vinden, 24-uurs service, 365 dagen per jaar telefonisch bereikbaar voor eigenaren of zijn /haar gasten in het geval van calamiteiten en/of problemen.

- Aanspreekpunt voor alle aangelegenheden met betrekking tot de woning, zoals bijvoorbeeld vereniging van eigenaren, boekhouder- en/of advocatenkantoren. En nutsbedrijven.

Prijs per jaar 499,— Euro (exclusief 21 % IVA) ***

Diamond Pakket III

- Alle services zoals omschreven in pakket I en II, waarbij de controles van de woning op wekelijkse basis plaatsvinden.

- Coördineren en controle van schoonmaakservice, tuiniersbedrijven en zwembadonderhoud indien van toepassing.

Prijs per jaar 699,— Euro (exclusief 21 % IVA) ***

*** Bij het afsluiten van een jaarlijks contract met betrekking tot het beheer van Uw woning (Pakket I, II en III) wordt een bedrag van 250,— Euro aan ons kantoor in bewaring gegeven voor het eventueel uitvoeren van kleine reparaties. U ontvangt hiervan elke 3 maanden een financieel overzicht. Indien dit bedrag gedurende de looptijd van de overeenkomst volledig door ons gebruikt is, dient de contractnemer het bedrag tijdig aan te vullen. Het restbedrag wordt aan het einde van de overeenkomst aan opdrachtgever geretourneerd.

Verhuurservice

Denkt U er ook over om uw woning aan de Costa Blanca te gaan verhuren?

Ook dan kunnen wij U op verschillende manieren van dienst zijn.

Verhuurvergunning

Op 9 juli 2018 heeft er een wetswijziging plaatsgevonden die iedereen die een woning in Spanje bezit en deze wil verhuren, verplicht om over een verhuurvergunning te beschikken.

Regelgeving omtrent deze verhuurvergunning kan per provincie verschillen, maar omdat ons kantoor in de provincie Valencia gevestigd is, zullen wij ons beperken tot de regelgeving van de Comunidad Valencia.

Omdat het aanvragen van deze verhuurvergunning een vrij complexe en tijdrovende aangelegenheid is waarbij verschillende stappen moeten worden doorlopen, nemen wij deze werkzaamheden graag voor u uit handen.
Het aanvragen en verkrijgen van de verhuurvergunning uw eigen kenteken, ons kantoor moet in het bezit zijn van:

- Kopie van paspoort
- Kopieer NIE-nummer
- Kopie van SUMA-factuur
- Kopie van de Verklaring van bewoonbaarheid (Declaration responsable de segunda ocupación). Indien u niet in het bezit bent van dit certificaat, kunnen wij dit voor u regelen.
- Compatibiliteitscertificaat van de gemeente waar de woning zich bevindt (certificado de compatabilidad urbanística alojamientos turísticos)
- Dit document kan ook door ons kantoor worden verzorgd.
- Omschrijving van de woning, samen met de indeling en het aantal aanwezige kamers.
- Ondertekende machtiging waarmee wij de mogelijkheid hebben om namens u de verhuurvergunning en het kenteken aan te vragen.

Wanneer u in het bezit bent van de verhuurvergunning en het kenteken, ontvangt u een officieel bordje met dit nummer. Dit bord dient u dan bij uw woning in de buurt van uw voordeur te bevestigen.

Bovendien moeten de gegevens van al uw huurders in de toekomst via een online registratie aan de lokale politie worden doorgegeven.

Om een gebruikersnaam en inloggegevens voor deze database te verkrijgen, moet u zich melden bij het plaatselijke politiebureau waar de woning zich bevindt.

Als vastgoedeigenaar in Spanje die zijn woning verhuurt, moet u in Spanje bovendien 3-maandelijks een belastingaangifteformulier invullen.
Meer hierover onder het item BELASTINGAANGIFTE HUURINKOMSTEN.

>

De prijs voor het aanvragen van de huurvergunning en het verkrijgen van het registratienummer is

299, — Euro (exclusief 21% IVA) **

** Indien er voor de aanvraag aanvullende documenten nodig zijn, zoals het opmaken van een bewoonbaarheidsverklaring, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Dit bedrag geldt voor onroerend goed gelegen in de regio Orihuela - Orihuela Costa.
Bij het aanvragen van een huurvergunning en registratienummer in de regio Torrevieja moet een extra belasting van € 55 worden betaald.

Belastingaangifte Verhuur

Wanneer men in het bezit is van de officiële verhuurvergunning en het registratienummer kunt U beginnen met de verhuur van uw onroerende zaak in Spanje.

In Spanje bent U bij verhuur verplicht om een 3-maandelijkse belastingaangifte te doen over de inkomsten die U verkrijgt door de verhuur van Uw Spaanse woning.

Over de behaalde netto winst ( opbrengsten verhuur minus kosten) betaald men in Spanje
19 % belasting.
Deze belastingaangifte wordt gedaan door een erkende gestoría nadat deze elke 3 maanden van U een overzicht van de huuropbrengsten en de gemaakte kosten ontvangt.

3-maandelijks honorarium Gestoria voor aangifte omzetbelasting bedraagt

69, — Euro (exclusief 21% IVA)

Verhuurservice

Als u van plan bent uw woning in Spanje te verhuren, is het van groot belang dat u en uw huurders een aanspreekpunt in Spanje hebben voor als u niet in Spanje bent.

Voor een vast bedrag per jaar en een kleine vergoeding per huurperiode heeft u in ons kantoor een betrouwbare partner gevonden die vakkundig zorgt voor een correcte afwikkeling en zorgeloze verhuur van uw woning in Spanje

Hieronder geven wij u een kleine opsomming van onze diensten die u van ons kantoor kunt verwachten bij het verhuren van uw Spaanse woning:


- Bij aanvang van onze samenwerking geven wij u een lijst met alle spullen die gedurende een periode in de woning aanwezig moeten zijn succesvolle huurovereenkomst.
-Ons kantoor zal een volledige inventarislijst opmaken van alle spullen die in uw woning aanwezig zijn.
-Ons kantoor zal een informatiekaart samenstellen met belangrijke informatie voor huurders.
Dit omvat de huisregels, de verblijfsregels waar de woning zich bevindt, nuttige en praktische informatie over de omgeving, toeristische attracties en belangrijke telefoonnummers. Deze kaart wordt bij u thuis geplaatst en indien nodig regelmatig bijgewerkt.
- Wij maken een exposé van uw woning met foto's en een omschrijving en plaats deze samen met de huurprijzen op onze internetpagina. (indien gewenst en met uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder) In overleg en tegen meerprijs publiceren wij uw woning ook op diverse internationale verhuurpagina’s.
- Wij maken een verhuurkalender waarop u en ons kantoor kunnen zien wanneer de woning is beschikbaar voor verhuur. ** er zijn GEEN beperkingen ten aanzien van het eigen gebruik van de woning, maar u dient dit uiteraard wel tijdig aan ons door te geven zodat er geen risico bestaat op “dubbele boekingen”
- Wij stellen met iedere huurder de huurovereenkomsten op, maken kopieën van het identiteitsbewijs en geven deze gegevens door aan de benodigde autoriteiten.
- Indien van toepassing ontvangen wij de overeengekomen huurprijs van de huurder en betalen deze (minus de vergoeding aan ons kantoor) op een door de verhuurder opgegeven bankrekening .
Wij ontvangen de borg (indien nodig) en overhandigen de sleutel aan uw huurders 

- Meet and Greet met uw huurders. Bij aankomst heten wij uw huurders welkom bij u thuis en geven wij een korte uitleg over de werking van de diverse apparaten, televisie, airconditioning, alarm etc. Bij aankomst vóór 08.00 uur of na 22.00 uur brengen wij uw huurders een extra bedrag in rekening van 50 euro ter plaatse te betalen aan onze medewerkers.
- Indien gewenst en tegen meerprijs kunnen wij op de dag van aankomst een welkomstpakket voor huurders in de woning regelen.
Dit is vaak een zeer aangename verrassing voor de huurders, vooral als ze laat in de avond arriveren en de winkels al gesloten zijn.
- Gedurende de gehele huurperiode zijn wij het aanspreekpunt voor uw huurders en kunnen zij altijd bij ons terecht met vragen, problemen en/of calamiteiten .
- Uitchecken en eindinspectie bij het verlaten van de woning door de huurders.
Na een grondige controle wordt de betaalde borg binnen 10 dagen teruggestort aan de huurder (indien van toepassing). Als uw huurders vóór 08.00 uur of na 22.00 uur vertrekken, brengen wij uw huurders een extra bedrag van 50 euro in rekening, ter plaatse te betalen aan onze medewerkers.
- Na het verlaten van de woning door de huurders (of uzelf) laten wij de woning geheel schoonmaken, wij zorgen ervoor dat beddengoed en handdoeken worden schoongemaakt en vervangen.
Kosten hiervoor zijn voor rekening van huurders en/of de eigenaren van de woning.
-Indien gewenst en tegen meerprijs kunnen wij voor uw huurders ook vervoer regelen van en naar de luchthaven in Alicante of Murcia.

*** De verhuurservice door ons kantoor is alleen mogelijk als de verhuurder het vastgoedbeheer (pakket I, II, of III) ook door ons kantoor laat uitvoeren *** Voor particuliere boekingen ingediend door de eigenaren bedraagt de commissie op ons kantoor 10% van de huurprijs. Voor boekingen door ons kantoor bedraagt de commissie op ons kantoor 20% van de huurprijs.

Extra services en diensten

Welkomstpakket

Als u of uw huurders bij aankomst in de woning geen zin hebben om direct naar de winkel te rennen of als u met een late vlucht in Spanje arriveert, kunnen wij ervoor zorgen dat er bij aankomst een klein basispakket beschikbaar is.

Dit welkomstpakket bestaat uit:
- 2 flessen water van 1,5 liter.
- 2 flessen frisdrank van 1,5 liter (cola en fanta)
- 1 pakje melk
- 1 fles wijn (rood/wit of rosé)
- 6 blikjes bier
- ½ bruin brood
- ½ wit brood
- 1 pakje crackers
- 1 pakje ham< br>- 1 pakje kaas
- 1 salamiworst
- 1 zakje chips
- 1 zakje noten

Prijs 55,— euro

** Persoonlijke wensen en/of aanvullingen op dit pakket zijn in overleg met ons kantoor altijd mogelijk**

Airportservice

Vervoer van en naar de luchthaven in Alicante of Murcia voor maximaal 4 personen met bagage.

Grotere groepen op aanvraag ook mogelijk.

Prijs per transport 70,— Euro

Schoonmaakservice

Om ervoor te zorgen dat u en/of uw huurders altijd in een frisse, schone woning aankomen, zorgen wij ervoor dat uw woning altijd volledig wordt schoongemaakt nadat u of uw huurders zijn vertrokken. Ook zorgen wij ervoor dat de bedden en handdoeken verschoond worden en de aanwezige “vuile” was wordt schoongemaakt en netjes opgeborgen.
Indien er tussen 2 huurperiodes een langere periode zit, zal er 1 dag voor aankomst een kleine controle plaatsvinden de nieuwe bewoners.

Prijzen per schoonmaak:

Huis/appartement met 1 slaapkamer 75,- Euro
Huis/appartement met 2 slaapkamers 100,- Euro
Huis/appartement met 3 slaapkamers 120,- Euro
Huis/appartement met 4 slaapkamers 140,- Euro
Huis/appartement met 5 slaapkamers 160,- Euro

Alle prijzen zijn inclusief IVA.

Voor woningen of appartementen met meer kamers en/of bijzondere afmetingen wordt na een bezoek van ons kantoor een prijs afgesproken.

Overgine diesten

Door onze jarenlange ervaring en doordat ons kantoor al ruim 20 jaar in dit gebied zit, beschikken wij over een groot netwerk van diverse bedrijven die u op ieder gebied van dienst kunnen zijn (zoals loodgieters, doe-het-zelfbedrijven , bouwbedrijven, slotenmakers, hoveniers, etc.) etc,).
Als u hulp nodig heeft of iemand zoekt in een bepaald vakgebied, laat het ons weten. Indien mogelijk brengen wij u graag in contact met de juiste mensen.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we laten je de meest spectaculaire eigendommen zien en de gepersonaliseerde diensten die we je bieden.

Responsable del tratamiento: Tummers Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.


TummersInvest informeert u Het meest interessante nieuws over de luxe vastgoedsector aan de Costa Blanca.

Hier krijgt u toegang tot de meest actuele informatie over de markt, de meest exclusieve woningen, de meest innovatieve activiteiten en de meest nuttige tips om uw droom om aan de Costa Blanca te wonen waar te maken met TummersInvest.

Bekijk het laatste nieuws
WhatsApp