Verzekeringen in Spanje TummersInvest Service

Indien U een “tweede” huis koopt in Spanje of van plan bent naar Spanje te emigreren is het belangrijk om uw nieuwe eigendom goed te verzekeren.

Ter informatie hebben we hieronder de meest noodzakelijke verzekeringen nog eens voor U op een rijtje gezet.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan uw woning veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, ontploffing, diefstal en inbraak. Ook dekt deze verzekering waterschade veroorzaakt door u of door anderen (bijvoorbeeld uw buren).
Het verzekerde bedrag is de wederopbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat u zou moeten besteden aan de wederopbouw van uw woning (excl. grond en fundering). Meestal wordt de herplaatsing vermeld in een taxatierapport.

Inboedelverzekering

Ga je een huis huren, verzeker dan alleen je bezittingen (meubels, kleding, audioapparatuur etc.). De inboedelverzekering dekt schade aan spullen die u in huis heeft. Denk aan schade na een brand of een gesprongen waterleiding. Of een vergoeding voor de spullen die u bent kwijtgeraakt nadat u merkte dat er in uw huis werd ingebroken. Een verzekering wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie, waarbij wordt gekeken naar de waarde van uw bezittingen en uw woonsituatie.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan zijn dat anderen financiële schade of persoonlijk letsel lijden waar u of uw gezinsleden aansprakelijk voor zijn. Dit kan voor u ernstige financiële gevolgen hebben. Voor dit alles kunt u zich verzekeren. Deze verzekering dekt ook schade veroorzaakt door uw huisdier(en). Een aansprakelijkheid kunt u verzekeren in de huur- en/of inboedelverzekering.

Reisverzekering

Bent u woonachtig in Spanje en reist u regelmatig naar andere landen, dan is een doorlopende reisverzekering uw eerste prioriteit. Er zijn reisverzekeringen zonder enige beperking op het aantal reizen dat je kunt maken, afhankelijk van de soort dekking die je kiest kun je tot 100 aaneengesloten dagen reizen, ook in Spanje. Een doorlopende reisverzekering dekt vanaf het moment dat u de reis boekt tot het moment dat u weer thuiskomt. Annuleringen, medische kosten, ziekenhuiskosten, vertraagde vluchten, verloren documenten en bagage.

Autoverzekering

Ook in Spanje moet je auto goed verzekerd zijn.
In Spanje hanteren ze de term “No claim korting” en is het daarom aan te raden om bij emigratie bij je verzekeraar een schriftelijke toelichting te vragen annulering/no-claim verklaring . Deze kan echter alleen worden afgegeven als de verzekering is beëindigd. Gevraagd of hij doorgestuurd kon worden of aan vrienden of familie kon vragen, of dat anders voor je kon doen. Vraag of ze er eerst zeker van willen zijn dat ze er een kopie van maken.

Particuliere ziektekostenverzekering

Wij willen nogmaals het belang van een goede ziektekostenverzekering of hospitalisatieverzekering onderstrepen. Bent u ernstig ziek en bent u niet verzekerd, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Voordat je in Spanje een ziekenhuis binnengaat moet je aangeven waar je verzekerd bent, en als dat niet mogelijk is, willen ze een garantie. Ernstig zieken worden altijd geholpen, dit betekent dat je de dood niet zomaar kunt laten gebeuren, maar dat er altijd een flinke rekening volgt

Ontdek wat we voor jou kunnen doen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we laten je de meest spectaculaire eigendommen zien en de gepersonaliseerde diensten die we je bieden.

Responsable del tratamiento: Tummers Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.


TummersInvest informeert u Het meest interessante nieuws over de luxe vastgoedsector aan de Costa Blanca.

Hier krijgt u toegang tot de meest actuele informatie over de markt, de meest exclusieve woningen, de meest innovatieve activiteiten en de meest nuttige tips om uw droom om aan de Costa Blanca te wonen waar te maken met TummersInvest.

Bekijk het laatste nieuws
WhatsApp